Mentori

Mentori

Facilități oferite de UBB studentului mentor

1. Studenților mentori li se va încheia contract de voluntariat, care se recunoaște pe piața muncii ca și experiență în muncă. Activitatea de voluntariat constă în: 

  • a). participarea la întâlnirile săptămânale cu grupa de studenți din anul I ce le-a fost alocată;
  • b). monitorizarea în permanență starea membrilor grupului;
  • c). organizarea de mini sesiuni pe temele de interes identificate de studenți, cu sprijinul organizatorilor;
  • d). raportarea către organizatori a stării membrilor grupului și a problemelor cu care aceștia se confruntă;
  • e). organizarea (după caz) de întâlniri periodice offline în orașele lor de reședință cu studenții din localitatea respectivă sau din cadrul UBB.

Programul nostru se întinde pe durata unui an universitar, astfel că studenții mentori ar putea beneficia de un contract de voluntariat pe perioada programului.

2. Studenții mentori vor beneficia de training de dezvoltare a competențelor și abilităților necesare facilitării muncii în echipă și gestionării echipelor, pentru care vor primi un certificat de atestare. 

3. S-ar putea ca unii studenți mentori să dorească echivalarea orelor din acest program cu ore de practică și să nu dorească voluntariatul menționat la punctul 1. Dacă avem astfel de solicitări, le vom rezolva punctual, pe măsură ce ele le apar. Important! Dacă facultatea echivalează orele din acest program cu cele de practica, atunci noi nu mai putem sa le dam echivalare pentru voluntariat pe orele respective. 

4. Publicarea listei cu mentori pe pagina web a programului.

IMPORTANT!

Te rugăm să completezi chestionarul de mai jos, pentru a ști care sunt opțiunile tale referitoare la echivalarea orelor din programul STS (ca ore de practică, de voluntariat sau ambele)!

Lasă un răspuns