Identitás, elköteleződés, siker

Hallgatók támogatnak hallgatókat

A MENTORPROGRAM

A projektet azért hoztuk létre, hogy az elsőéves hallgatókat is bevonjuk a BBTE közösségébe: olyan emberek közé, akik támogatják egymást, jól érzik magukat együtt és kihozzák a maximumot a diákévekből.

Az elsőéves hallgatók mentorai idősebb diákok, akik rendelkeznek már egyetemi tapasztalattal, és akik hisznek abban, hogy az emberi kapcsolatok alapozzák meg az akadémiai sikereket. 

14
Résztvevő hallgató
39
Mentor
1
Mentorcsoport

az elsőéves hallgatóknak szóló program

egy tanéven keresztül tart és a következőket kínálja

Közösség

A felsőbb évesek ügyelni fognak arra, hogy már első perctől otthonosan érezd magad, barátokként segítenek mindenben, ami szükséges az első időszakban.

Támogatás

A mentorok tanácsokkal látnak el, jegyzetekkel, tananyaggal jönnek a segítségedre, hogy zökkenőmentes legyen az első egyetemi éved.

LEGYÉL MENTOR!

A Student to Steam Team nem létezne a mentorkodást vállaló hallgatók nélkül. Ők azok, akik idejükkel, energiájukkel és tapasztalataikkal segítik a fiatalabbakat az egyetemi közösségbe való beilleszkedésükben. Mindamellett, hogy ők lesznek azok, akik elsőként köszöntik a gólyákat, a következő előnyökben is részesülnek:

ÖNKÉNTES-SZERZŐDÉS

A gólyákkal tartott heti találkozókat, a csoport tagjainak nyilvántartását, a közérdekű témákról szóló műhelymunkákat a jövőben a munkaadó szakmai tapasztalatként ismeri el.

TRÉNING ÉS KREDITEK

Azok a mentorok, akik felvételt nyertek a programba, egy ötnapos nyári egyetemen vesznek részt augusztus 23-27. között Kolozsváron, amelyen csoportvezetői és kommunikációs készségeiket fejlesztik, kipróbálják magukat a mentor-szerepben és szórakoznak.

KÖZÖSSÉG

Az elsőévesekkel egy külön csapatot alakíthatsz ki, ők lesznek a te csoportod. E mellett azonban mentortársaiddal is közösséget alkotsz, akár már augusztustól is, hiszen az ötnapos nyári egyetemet Kolozsváron, szemtől szemben szervezzük, ahol a nappali fejtágítók után esti kikapcsolódásra is sor kerül.

mit mondanak a mentorok a programról?

Az STS egy olyan partneri kapcsolatot jelent számomra, amelyben felsőévesként tapasztalataim megosztásával segíthetem a gólyák boldogulását, ők pedig cserében megerősítenek engem abban, hogy az út, amit elsőévesként választottam, az enyém.
Bogi
Az STS mentorprogram a komfortzónából való kimozdulást jelenti számomra. Az elsőévesekhez hasonlóan nekem is kihívást jelent megküzdeni az online egyetemista élettel, s pont ebből merítkezve szeretném kisebb társaimat eddigi tapasztalataimmal segíteni. Örülök, hogy részese lehetek ennek a programnak, mert így lehetőségem adódott megtapasztalni, hogy online is lehet maradandó élményt nyújtani és kapni.
Ágnes
Az STS program lehetőséget adott, hogy mentorként kipróbálhassam magam, ami hozzájárult a pedagógusi készségeim fejlődéséhez, másrészt ismereteim és tapasztalataim által segíthettem beilleszkedni az elsőéveseknek az egyetemi (online) életbe. Szerencsésnek érzem magam, hogy a mentorcsapat tagja lehetek.
RITA