Mentori

Mentori

 Facilități oferite de UBB studentului mentor

1. Studenților mentori li se va încheia contract de voluntariat, care se recunoaște ca experiență în muncă.

Activitatea de voluntariat constă în: 

  • a). participarea la întâlnirile săptămânale cu grupa de studenți din anul I ce le-a fost alocată;
  • b). monitorizarea în permanență a stării membrilor grupului;
  • c). organizarea de mini sesiuni pe temele de interes identificate de studenți, cu sprijinul organizatorilor;
  • d). raportarea către organizatori a stării membrilor grupului și a problemelor cu care aceștia se confruntă;
  • e). organizarea (după caz) de întâlniri periodice offline în orasele lor de resedința cu studenții din localitatea respectivă sau din cadrul UBB.

Programul nostru se întinde pe durata unui an universitar, astfel că studenții mentori ar putea beneficia de un contract de voluntariat pe 10 luni.

2. Studenții mentori vor beneficia de training de dezvoltare a competențelor și abilităților necesare facilitării muncii în echipă și gestionării echipelor, pentru care vor primi un certificat de atestare. 

3. S-ar putea ca unii studenți mentori să dorească echivalarea orelor din acest program cu ore de practică și să nu dorească voluntariatul menționat la punctul 1. Dacă avem astfel de solicitări, le vom rezolva punctual, pe măsură ce ele le apar. Important! Dacă facultatea echivalează orele din acest program cu cele de practică, atunci orele respective nu vor mai putea figura și ca ore de voluntariat.

4. Publicarea listei cu mentori pe pagina web a programului.

IMPORTANT!

Te rugăm să completezi formularul de mai jos, pentru a ști care sunt opțiunile tale referitoare la echivalarea orelor din programul STS (ca ore de practică, de voluntariat sau ambele)!