Școală de vară pentru mentori

4-8 iulie 2022

ȚI-AI FI DORIT CA CINEVA​

să te ghideze

în primele luni de facultate într-un mediu necunoscut

să te ajute

să te integrezi în noua comunitate academică

să îți ofere informații

despre profesori, cursuri, examene, proiecte, etc.

Fii mentor STS și ajută-i pe colegii tăi boboci să prindă gustul studenției

Ce înseamnă să fii mentor?

într-un cuvânt, vei fi elementul cheie în viața noilor studenți.

Nu te îngrijora! Chiar dacă nu te consideri un om extrovertit, te vom ajuta să îți găsești locul în echipă. Contează să fii serios, să ai o atitudine pozitivă și să te poți ține de promisiuni.

Ce trebuie să faci să devii mentor?
În primul rând, în toamnă să fii în min. anul 2 de studiu. Să îți pregătești un CV și o scrisoare de motivație, apoi să completezi formularul de înregistrare și testul de personalitate - acesta din urmă ne va ajuta să îți găsim locul cel mai potrivit în echipă.

ATENȚIE! LOCURILE SUNT LIMITATE!
Mentorii care vor fi acceptați în comunitate vor participa la o școală de vară gratuită cu o durată de 5 zile în Campusul din Cluj, în timpul căreia vor fi pregătiți și formați să fie mentori de grupă/mentori admin/mentori suport. Odată ce ești admis, în limita locurilor disponibile, încercăm să ținem cont de preferințele tale cu privire la perioadă.

TERMEN DE ÎNSCRIERE 27 IUnIE 2022

Numărul locurilor este limitat. Locurile se ocupă în ordinea înregistrării.

CATEGORII DE MENTORI

Sarcinile atribuite mentorilor nu constă doar în orientarea bobocilor, ci includ și task-uri administrative și de organizare.

Este important pentru noi ca mentorii să se simtă bine în rolul lor. Echipa de profesioniști va atribui rolurile care se potrivesc cel mai bine pentru personalitatea și abilitățile mentorilor. De aceea așteptăm și candidatura celor care nu se simt neapărat bine să gestioneze o echipă sau nu au abilități de leadership, dar sunt capabili să îndeplinească sarcinile în mod responsabil și proactiv.

MENTOR ADMIN

Gestionează mentorii de la grupă, reprezintă interfața dintre mentorul de la grupă și coordonatorul de la nivelul facultății. Gestionează baze de date (excel), păstrează evidențe, Identifică problemele existente la nivel de grupă, participă la întâlniri periodice cu mentorii la grupă, identifică posibile resurse pentru mentori.

mentor suport

Susțin activitatea proiectului și a celorlalți mentori prin pregătirea materialelor de sprijin. Ajută mentorul de la grupă sau mentorul admin, se implică în activități de suport și participă la întâlnirile de la grupă.

mentori la grupă

Gestionează grupa de studenți și susțin activitățile de formare pe parcursul primului semestru. Creează un canal de comunicare pentru grupă și menține interacțiunea în cadrul acestuia, oferă suport bobocilor pentru adaptarea la cerințele academice, pregătește și susține întâlniri periodice cu studenții din grupă.