Ambasadorii programului* de mentorat Student to Student Team sunt cei care reprezintă și promovează programul în rândul studenților. 

Mentori la rândul lor, în prima ediție a programului, atunci când le povestesc altora despre beneficiile mentoratului, au în minte experiențele minunate pe care le-au avut alături de studenții mentorați și colegii mentori, prieteniile pe care le-au legat,  împlinirea pe care au simțit-o oferindu-și susținerea, contextele în care au învățat și si-au dezvoltat abilități și sentimentul de apartenență la comunitatea STS.

* Program pilot, derulat doar în cadrul Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai. 

Miruna Gabor, Facultatea de Litere

Salut 🙂

Numele meu este Miruna, sunt studentă în al treilea an la Facultatea de Litere și sunt mentor în cadrul programului Student to Student, iar de curând am devenit și ambasador. Prima oară când am auzit despre program nu înțelegeam în totalitate cum avea să fie definit sau cum se va desfășura intern. Desigur, ni s-a oferit o introducere, însă pot mărturisi că studenții și mentorii au fost cei care au modelat programul.

E un proiect cu o amprentă personală. De ce? Fiecare grupă de studenți are unul sau mai mulți coordonatori, ce se ghidează după necesitățile grupului. Astfel, dacă ai nevoie de un ghidaj academic, unde să primești ajutor pentru un curs sau o prezentare, sau dacă ai nevoie de sprijin moral, o persoană cu care să îți comunici dificultățile, programul îți stă la dispoziție.

Însă acesta nu face apel doar la simplele formalități, întâlnirile întrec barierele digitale, discuțiile personale, jocurile, prezentările, consultațiile pentru diversele materii permit realizarea unei conexiuni ce suplimentează experiența de student. Cred că este o oportunitate. O ocazie de formare și de socializare, care oferă atât resurse cât și sprijin, ce e chiar surprinzătoare.

Elena-Daniela Sandu, Facultatea de Litere

Numele meu este Elena-Daniela Sandu și sunt studentă masterandă la Facultatea de Litere.

Am devenit mentor în cadrul primei ediții STS deoarece mi-am dorit să ajut studenții abia intrați în mediul universitar complex să se adapteze la o schimbare atât de abruptă în urma căreia s-ar fi putut simți dezorientați în lipsa acestui program. 

Oportunitatea de a deveni ambasador STS m-a făcut să îmi doresc să mă implic chiar mai mult în cadrul acestui program, pentru a-l promova într-un mod cât mai vizibil. Îmi doresc ca oamenii să observe și să înțeleagă beneficiile unui astfel de program care ajută la crearea unui network studențesc bazat pe încredere, ghidare, conexiune și altruism. Este important să oferim un exemplu clar studenților care vor dori să se înscrie în program, atât viitorilor mentori, cât și viitorilor boboci. 

Ca ambasador, atât eu, cât și ceilalți ambasadori, pregătim materiale prin care să expunem o imagine clară a rezultatelor muncii noastre din prima ediție și prin care să creștem totodată popularitatea programului STS în mediul studențesc, dar și în mediul universitar per ansamblu.

Laura Stafie, Facultatea de Litere

Vă spun drept că numai ambasador nu m-am văzut eu în viața asta și nu vă gândiți că mă plâng, ba chiar defilez prin toată casa cu acest titlu, mai mai îmi voi atrage vreo ofertă de la ambasade străine. 

Ce fac eu din această poziție? Le arăt familiei ce materiale video creez și ce texte construiesc despre mine; în zadar însă, căci mă acuză de vedetism! Puține știu ei despre promovare, că doar scopul meu e să dau sfoară în țară despre STS.

Altceva? Îmi dau întâlnire cu ceilalți ambasadori pentru brainstorming-uri fulgerătoare, colaborez și comunic cu mentorii și bobocii implicați, colectez și produc imagini, materiale scrise ori audio.

Nicoleta Manlup, Facultatea de Litere

Numele meu este Nicoleta și sunt atât mentor, cât și ambasador în cadrul programului Student to Student Team

În calitate de mentori, a fost responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe studenții înscriși în acest program să se integreze în viața studențească, puțin atipică în această perioadă. Pe lângă acestea, ne-am dorit să avem parte și de momente mai relaxante, în care să ne limităm la discuții care să aducă împreună interesele studenților și în contexte mai puțin formale. 

Însă, mai mult decât atât, drept ambasadori, am reușit să vedem îndeaproape complexitatea programului și importanța comunicării eficiente între toate părțile implicate. De aceea, ne-am propus să lucrăm într-un mod cât mai dinamic și colaborativ încât a doua ediție a programului nostru să aducă împreuna și mai mulți studenți, fie boboci, fie mentori, traineri sau chiar ambasadori.

Simona Oniu, Facultatea de Drept

Salut! 

Ma numesc Simona Oniu, studentă în al doilea an la Facultatea de Drept, mentor în cadrul programului Student to Student, iar de curând am avut ocazia să devin ambasador al acestuia. 

Ce m-a motivat să devin mentor a fost atât dorința de a ghida bobocii cu sfaturi, indicații și suport emoțional, cât și de a-i ajuta să își formeze o imagine cât mai aproape de realitate în ceea ce privește așteptările la nivelul anului I, în cadrul facultății. Mărturisesc că experiența mi-a depășit așteptările, întâlnirile STS devenind momentul de respiro pe care îl așteptam cu nerăbdare. Astfel, încurajez implicarea în acest program, atât în calitate de mentor, cât și de boboc, avantajele acestuia fiind pe măsură!