DESPRE PROGRAMUL
STUDENT TO STUDENT TEAM

programul de mentorat al UBB

PROGRAMUL DE MENTORAT

Programul Student to Student TEAM se adresează studenților din anul I, forma de învățământ cu frecvență, admiși la UBB în anul universitar 2022 și este oferit de Universitatea Babeș-Bolyai, prin Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni.

SCOPUL PROGRAMULUI

Programul se întinde pe perioada primului an universitar și include două mari direcții:

Comunitate

vom avea grijă să te simți ca acasă: printre prieteni, în compania unei comunități care te ajută să depășești obstacolele din prima perioadă.

Suport

studenții din anii mai mari îți vor pune la dispoziție diferite materiale didactice, vei primi sfaturi și ajutor.

“Ideea acestui program pleacă de la dorința noastră, ca universitate, de a construi o comunitate de studenți în adevăratul sens al cuvântului. În viziunea noastră, o comunitate înseamnă oameni care se înțeleg, se respectă, se sprijină reciproc, care sunt acolo unul pentru celalalt, atât la bine cât și atunci când lucrurile nu merg așa cum au sperat.
Tocmai de aceea, trainerii și mentorii studenților de anul 1 sunt studenți mai mari, care au experiența vieții de student și care cred, alături de noi, în importanța unei conectări personale ca bază de plecare pentru construirea unei vieți academice de succes. Ne animă și ne bucură atât ideea cât și acțiunea de a oferi suport studenților boboci. 
Programul Student to Student Team este un program al studenților pentru studenți! Suntem recunoscători pentru suportul dat de organizațiile studențești în recrutarea trainerilor și mentorilor și suntem încântați să vedem rapiditatea cu care studenții traineri și mentori au îmbrățișat acest program. Implicarea lor dă sens întregului program!  Este un program de anvergură la nivelul universității, în care vor participa peste 5.000 de studenți din anul 1 și aproximativ 530 traineri și mentori. ”
Alexandra MUȚIU
Prorector UBB