BŐVEBBEN A STUDENT TO STUDENT TEAMRŐL

a BBTE mentorprogramjáról

A MENTORPROGRAM

A Student to Student TEAM program célcsoportja azok az  elsőéves hallgatók, akik nappali képzésben vesznek részt, és 2022-ben felvételt nyertek a BBTE-re.

A program szervezője a Karriertanácsadó, Pályaorientációs és Alumni Központ.

A PROGRAM CÉLJA

A program egy tanévet ölel fel és két dimenzióban is támogatja a gólyákat

KÖZÖSSÉG

A felsőbb évesek ügyelni fognak arra, hogy már első perctől otthonosan érezd magad, barátokként segítenek mindenben, ami szükséges az első időszakban.

SEGÍTSÉG

A mentorok tanácsokkal látnak el, jegyzetekkel, tananyaggal jönnek a segítségedre, hogy zökkenőmentes legyen az első egyetemi éved.

"A Student to Student Team program ötletének forrása az egyetem azon törekvése, hogy igazi diákközösségeket építsen. Azt gondoljuk, hogy a közösség olyan emberekből áll, akik megértik és tisztelik, támogatják egymást, mind a jó dolgokban, mind akkor, amikor nem a tervek szerint alakul minden. Éppen ezért a trénerek és a mentordiákok olyan nagyobb éves hallgatók, akiknek már van tapasztalata a diákéletben, és akik velünk együtt hisznek a személyes kapcsolatok fontosságában, a sikeres egyetemi karrier építésében. A gólyák támogatásának gondolata és az ebből fakadó számos tevékenység lelkesít és energiával tölt fel mindenkit.
A Student to Student Team a diákok által a diákoknak nyújtott támogatásra alapoz. Hálásak vagyunk a diákszervezeteknek a trénerek és mentorok toborzásában nyújtott segítségéért és örömmel tölt el az a gyorsaság, amivel ti, tréner és mentor diákok bekapcsolódtatok a programba. Ti ADTOK értelmet neki!
A program az egész egyetemre kiterjed, mintegy 5000 első éves és csaknem 530 tréner és mentor vesz részt benne. Az elköteleződésed és a segítőkészséged az, ami „mentőövként” szolgál egy első évesnek, segíthet jobbá, könnyebbé tenni életüket. És mivel te már túljutottál ezen, és tudod, hogy mivel szembesül egy gólya, te vagy az, aki a legnagyobb segítségére lehetsz. Bízok a vágyadban, hogy figyelmet és támogatást nyújts nekik! Sok sikert!”
Alexandra MUȚIU
A BBTE rektorhelyettese