A Student to Student TEAM program célközönsége azon elsőéves hallgatók, akik nappali képzésben vesznek részt, és 2021-ben felvételt nyertek a BBTE-re.

A program szervezői az egyetemi diáktanácsadó központok (CCARMA és Student Expert), valamint a Babeș-Bolyai – Psytech Egyetemi Pszichológiai Klinika.

A program célja a hallgatók elkötelezettségének, csoportkohéziójának, motivációjának növelése, formálása, valamint a BBTE-hallgatói identitás értékének tudatosítása.

A program egy 28 hetes időszakot ölel fel, és két fő irányt tartalmaz:

Egy csapatépítő tréninget, amely az előbbiekben említett 3 szervezet pszichológusai által kidolgozott tevékenységeket foglal magába, melyek célja olyan környezetet teremteni, amely elősegíti a hallgatók közti interakciót és segít a csoportkohézió kialakulásában.

Egy 27 hetes mentorálási folyamatot, amely során a felsőbb éves hallgatók segítenek az első éves egyetemistáknak leküzdeni a tanév során felmerülő nehézségeket és útmutatást, támogatást nyújtanak számukra ezek megoldásában.

"A Student to Student Team program ötletének forrása az egyetem azon törekvése, hogy igazi diákközösségeket építsen. Azt gondoljuk, hogy a közösség olyan emberekből áll, akik megértik és tisztelik, támogatják egymást, mind a jó dolgokban, mind akkor, amikor nem a tervek szerint alakul. 

Éppen ezért a trénerek és a mentordiákok olyan nagyobb éves hallgatók, akiknek már van tapasztalata a diákéletben, és akik velünk együtt hisznek a személyes kapcsolatok fontosságában, a sikeres egyetemi karrier építésében. A gólyák támogatásának gondolata és az ebből fakadó számos tevékenység lelkesít és energiával tölt fel mindenkit.
A Student to Student Team a diákok által a diákoknak nyújtott támogatásra alapoz. Hálásak vagyunk a diákszervezeteknek a trénerek és mentorok toborzásában nyújtott segítségéért és örömmel tölt el az a gyorsaság, amivel ti, tréner és mentor diákok bekapcsolódtatok a programba. Ti ADTOK értelmet neki!
A program az egész egyetemre kiterjed, mintegy 5000 első éves és csaknem 530 tréner és mentor vesz részt benne. Az elköteleződésed és a segítőkészséged az, ami „mentőövként” szolgál egy első évesnek, segíthet jobbá, könnyebbé tenni életüket. És mivel te már túljutottál ezen, és tudod, hogy mivel szembesül egy gólya, te vagy az, aki a legnagyobb segtségére lehetsz. Bízok a vágyadban, hogy figyelmet és támogatást nyújts nekik! Sok sikert!”

Alexandra MUȚIU
rektorhelyettes