MENTOROK

a gólyák őrangyalai

A projektet azért hoztuk létre, hogy az elsőéves hallgatókat is bevonjuk a BBTE közösségébe: olyan emberek közé, akik támogatják egymást, jól érzik magukat együtt és kihozzák a maximumot a diákévekből.

miért iratkozz be?

A Student to Steam Team nem létezne a mentorkodást vállaló hallgatók nélkül. Ők azok, akik idejükkel, energiájukkel és tapasztalataikkal segítik a fiatalabbakat az egyetemi közösségbe való beilleszkedésükben. Mindamellett, hogy ők lesznek azok, akik elsőként köszöntik a gólyákat, a következő előnyökben is részesülnek:

ÖNKÉNTES-SZERZŐDÉS

A gólyákkal tartott heti találkozókat, a csoport tagjainak nyilvántartását, a közérdekű témákról szóló műhelymunkákat a jövőben a munkaadó szakmai tapasztalatként ismeri el.

TRÉNING ÉS KREDITEK

Azok a mentorok, akik felvételt nyertek a programba, egy ötnapos nyári egyetemen vesznek részt 2022. július 4-8. között Kolozsváron, amelyen csoportvezetői és kommunikációs készségeiket fejlesztik, kipróbálják magukat a mentor-szerepben és szórakoznak.

KÖZÖSSÉG

Az elsőévesekkel egy külön csapatot alakíthatsz ki, ők lesznek a te csoportod. E mellett azonban mentortársaiddal is közösséget alkotsz, akár már augusztustól is, hiszen az ötnapos nyári egyetemet Kolozsváron szervezzük, ahol a nappali fejtágítók után esti kikapcsolódásra is sor kerül.

miből áll az önkéntesség?

A mentorprogram 10 hónapos tevékenységet jelent, így a hallgatóknak egész évre kötött önkéntes szerződése lesz.

Előfordulhat, hogy egyes programban részt vevő mentorok szakmai gyakorlatként szeretnék elismertetni a tevékenységet.
FONTOS! Amennyiben a kar a mentorprogramban végzett tevékenységet elismeri szakmai gyakorlatként, az adott óraszámra és időszakra nem köthetünk önkéntes-szerződést is.

mit mondanak a mentorok a programról?

henritta

HENRIETTA

A program lehetőséget adott, hogy az egyetemi évek alatt szerzett tapasztalatokkal segíthessek a gólyáknak beilleszkedni az egyetem világába és, hogy a tudásomat mégjobban kibővítsem a kihívásoknak köszönhetően. Egy olyan program, ahol mindenki tanul valamit, új barátokat szerez, fejlődik, és közben még szórakozik is.

agnes

ÁGNES

Az mentorprogram a komfortzónából való kimozdulást jelenti számomra. Az első évesekhez hasonlóan nekem is kihívást jelent megküzdeni az online egyetemista élettel, s pont ebből merítkezve szeretném kisebb társaimat eddigi tapasztalataimmal segíteni. Örülök, hogy részese lehetek ennek a programnak, mert így lehetőségem adódott megtapasztalni, hogy online is lehet maradandó élményt nyújtani és kapni.

rita

RITA

Az STS program lehetőséget adott, hogy mentorként kipróbálhassam magam, ami hozzájárult a pedagógusi készségeim fejlődéséhez, másrészt ismereteim és tapasztalataim által segíthettem beilleszkedni az elsőéveseknek az egyetemi (online) életbe. Szerencsésnek érzem magam, hogy a mentorcsapat tagja lehetek.

bogi

BOGI

Az STS egy olyan partneri kapcsolatot jelent számomra, amelyben felsőévesként tapasztalataim megosztásával segíthetem a gólyák boldogulását, ők pedig cserében megerősítenek engem abban, hogy az út, amit elsőévesként választottam, az enyém.

zsuzsa

ZSUZSA

Az STS program keretein belül kipróbálhattam, milyen is egy kisebb csoportot vezetni, összetartani. A találkozók alkalmával közösen választott témákat beszéltünk meg, megoszthattam a tapasztalataimat, és új, hasonló érdeklődésű embereket ismertem meg.